Results 1 to 10 of 12

Thread: Accessing RAFCommands

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Wiltshire
    Posts
    2,497
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default Accessing RAFCommands

    I've been having considerable difficulty in accessing the forum recently and wonder if anyone else is having problems? For instance I lost it just before midnight on the 22nd and was still unable to get in around midday on 23rd (admittedly I was in bed between midnight and 8 am). Today, and especially this afternoon it's been almost impossible to use - I tried to post this around 5 pm but gave up as the system seemed to get itself in a loop when I tried to preview the post..

    Brian

  2. #2
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    1,115
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    No specific problems.

    I live in the midlands of England and have appallingly awful internet speed (half a MIP) but that is nothing to do with the site. I usually find an acceptable time to connect.

    Have you tried a broadband speed check to see if the problems are speed related?

    Colin Cummings

  3. #3
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Wiltshire
    Posts
    2,497
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Thanks for responding Colin, but there are no problems there. I have no difficulty with any other forums/websites - in fact I watched an interview with Andy Murray immediately after my last hiccup. I know Peter (Resmorah) has been having similar problems - I'm in Wiltshire, he's in Berkshire.

    Brian

  4. #4
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Wiltshire
    Posts
    2,497
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Much obliged Ross - sorry these idiots are giving you so much unnecessary hassle.

    Hope you didn't mind my asking.

    Brian

  5. #5
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Orleans, Ontario, Canada
    Posts
    377
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Warp Speed now!

    I'm in Ottawa, Ontario. Past day and a half the site was very sloooooow. Now, at 5:58 p.m. ET on Thursday it is responding at warp-speed, which Captain Kirk assures me is very fast indeed.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Orleans, Ontario, Canada
    Posts
    1,329
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 3 Posts

    Default

    I do not pretend to understand the explanation tendered by Ross (techno-idiot that I am) but his description of his work as a "necessary evil to index the board for search engines" makes sense.

    I have found that people unfamiliar with RAF Commands will nevertheless find it through posts which are narrowly titled. By this I mean that a Thread Title such as "Need Help" will not likely be read by anyone unregistered with the site. On the other hand, a thread title such as "Orkney Air Crashes" or "Jane Cartoons" may be picked up within a week or two by search engines and read by the most unlikely people. I have been approached by people who, in doing genealogical research, have blundered upon a two-year old thread that mentioned the family name in its title.

    For a demonstration, log off this site, then google "Short Bursts Newsletter".
    Last edited by HughAHalliday; 27th January 2012 at 14:32.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Bewdley, UK
    Posts
    2,700
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    There is a bit of a feeding panic from the web crawlers at the moment.

    Out of 51 users 37 are web bots yahoo, msn, google etc to this is added quite a few crawlers from China ISPs.

    All these use up the limited access ports to the server,

    I have been closing the board peridically to try to bump them off the connectiions but they are a necessary evil to index the board for search engines.

    A few weeks ago 112 users were bots with only 15 registered/visitor users.

    Regards
    Ross
    The Intellectual Property contained in this message has been assigned specifically to this web site.
    Copyright Ross McNeill 2015/2018 - All rights reserved.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    East Sussex
    Posts
    526
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I was having a problem accessing the site a couple of weeks ago when it would not let me log in. Thankfully all is back to normal now. Thank you again to Ross for keeping this wonderful site going and for keeping the gremlins at bay.
    James

  9. #9
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Bewdley, UK
    Posts
    2,700
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Just to underline the problem.

    The latest outage has been caused from an ISP from China

    Out of 41 guest viewers 21 are all from the same ISP group.

    180.76.x.x

    They use a variety of ISP addresses in this group

    180.76.5.97
    180.76.5.100
    180.76.5.144
    180.76.6.233
    180.76.6.36

    etc.

    All are generating large volumes of abuse reports but nothing is being actioned by the domain owner.

    see
    http://www.ipfraudreporter.com/180-76-5-100-ip-address

    I can and have banned the ISP group from logging in, but as a guest there is nothing I can do to stop the page access requests. Only the domain owner can take them down.

    Regards
    Ross
    The Intellectual Property contained in this message has been assigned specifically to this web site.
    Copyright Ross McNeill 2015/2018 - All rights reserved.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •